Utställningsområde med möjligheter

På en skogsmässa ska utställare och besökare ska kunna träffas och utbyta erfarenheter under gemytliga former.

På Karlskoga flygplats där Skogsmaskindagarna genomförs finns såväl utrymmet som möjligheterna. Här kan dragfordon, timmersläp, skotare, skördare, bullrande flishuggar och mindre sågverk lätt samsas med andra mer lågmälda aktiviteter.

Det stora flygfältet erbjuder  monterplatser med olika underlag som asfalt, grus och gräs.

Attraktiva monterplatser

På SkogsMaskindagarna riskerar man som utställare inte att hamna på någon undanskymd eller mindre bra plats.

Mässan är nämligen uppbyggd kring en enda tvåfilig huvudgata på själva flygrakan.

För att underlätta för besökarna står utställare som riktar sig mot skogstransportsektorn samlade i en sektion, utställare inom skogsmaskiner och skogsbruk i den andra.

Nära till parkering och enkelt att få mat

Det ska vara enkelt och smidigt att ställa ut. Bilar, släpvagnar och husvagnar får därför när det gäller sidomontrarna parkeras direkt intill monterns bakkant. Även för mittsektionens montrar blir avståndet till de egna fordonen aldrig längre än högst några hundra meter.

Maten är viktig. Och tiden många gånger knapp. För utställare finns därför en egen ”gräddfil” vid de olika serveringstälten så att alla ska slippa vänta längre än nödvändigt.

En fackmässa utan ”trams”

Skogsmaskindagarna är en mässa som helt har sitt fokus på skogsbranschen och som välkomnar alla utställare med relevanta produkter. Hoppborgar, försäljning av diverse ”krimskrams”, uppträden och jippon av olika slag är något som vi valt att avstå från redan från start.

 

ustŠlln.omrŒde 09-16