Utställningsområde med möjligheter

På en skogsmässa får det gärna låta, lukta, ryka och damma. Och utställare och besökare ska kunna träffas och utbyta erfarenheter under gemytliga former.

På Karlskoga flygplats där Skogsmaskindagarna genomförs finns såväl utrymmet som möjligheterna. Här kan dragfordon, timmersläp, skotare, skördare, bullrande flishuggar och mindre sågverk lätt samsas med andra mer lågmälda aktiviteter.

Det stora flygfältet erbjuder både asfalt och gräsytor.

Attraktiva monterplatser

På SkogsMaskindagarna riskerar man inte att hamna på någon undanskymd eller mindre bra plats.

Mässan är nämligen uppbyggd kring en enda huvudgata på själva flygrakan.

För att underlätta för besökarna står utställare som riktar sig mot skogstransportsektorn samlade i en sektion, utställare inom skogsmaskiner och skogsbruk i den andra.

Nära till parkering och enkelt att få mat

Det ska vara enkelt och smidigt att ställa ut. Bilar, släpvagnar och husvagnar får därför när det gäller sidomontrarna parkeras direkt intill monterns bakkant. För mittsektionens montrar blir avståndet till de egna fordonen aldrig längre än några hundra meter.

Maten är viktig. Och tiden många gånger knapp. För utställare finns därför en egen ”gräddfil” vid de olika serveringstälten så att alla ska slippa vänta längre än nödvändigt.

En fackmässa utan trams

Skogsmaskindagarna är en mässa som helt har sitt fokus på skogsbranschen och som välkomnar alla utställare med relevanta produkter. Hoppborgar, försäljning av diverse ”krimskrams”, uppträden och jippon av olika slag är något som vi valt att avstå från redan från start.

 

ustŠlln.omrŒde 09-16