Utställningsområde med möjligheter

På en skogsmässa ska det låta, lukta, ryka och damma. Och utställare och besökare ska kunna träffas och utbyta erfarenheter under gemytliga former.

På Karlskoga flygplats där SkogsMaskindagarna genomförs finns såväl utrymmet som möjligheterna. Här kan dragfordon, timmersläp, skotare, skördare och bullrande flishuggar lätt samsas med andra mer lågmälda aktiviteter.

Det stora flygfältet erbjuder både asfalt och gräsytor. Och i det intilliggande skogsområdet finns möjligheter till demokörning i terräng.

Här finns restaurangtält, det grillas över öppen eld och dagarna fylls med aktiviteter av olika slag.

Attraktiva monterplatser

På SkogsMaskindagarna riskerar man inte att hamna på någon undanskymd eller mindre bra plats.

Mässan är nämligen uppbyggd kring i princip en enda huvudgata på själva flygrakan.

Utöver huvudgatan finns bara ytterligare en väg. Längs denna återfinns bland andra de utställare som demokör maskiner i terräng.

För att underlätta står utställare som riktar sig mot skogstransportsektorn i en sektion, utställare inom skogsmaskiner och skogsbruk i den andra.

Nära till parkering och enkelt att få mat

Det ska vara enkelt och smidigt att ställa ut. Bilar, släpvagnar och husvagnar får därför när det gäller sidomontrarna parkeras direkt intill monterns bakkant. För mittsektionens montrar blir avståndet till de egna fordonen aldrig längre än några hundra meter.

Maten är viktig. Och tiden många gånger knapp. För utställare finns därför en egen ”gräddfil” vid de olika serveringstälten att alla ska slippa vänta längre än nödvändigt.

ustŠlln.omrŒde 09-16